Taekwondo-club-chung-gun-vzw.jouwweb.nl
Home » Hooftrainer Louis Michez 8e Dan

Hooftrainer Louis Michez 8e Dan

 

                               

 Op zaterdag 5 maart was het grote moment aangebroken. Gepakt en gezakt stond Louis Michez en Vera Moens klaar om te vertrekken naar Seoul. Op 10 maart zou hij immers examen afleggen voor 8e Dan. Gezien het tijdsverschil van 8 uur was het raadzaam enkele dagen vooraf reeds aanwezig te zijn. Maandag  7 maart aanmelding te Kukkiwon, afgifte van de thesis en aanvraag voor een extra training. De training kon enkel doorgaan op maandagnamiddag om 14.00 uur. Snel naar het hotel en doboks halen. Lee Chong Kwan, die we al jaren kennen, bleek ondertussen de algemene directeur te zijn van Kukkiwon en gaf de training. Heel wat interessante tips werden aangereikt. Na de extra training was Louis enorm gemotiveerd voor het afleggen van het examen. Dit zou op 10 maart om 11.00 uur plaatselijke tijd van start gaan. We wisten dat heel wat duimen in België en buurlanden recht omhoog stonden. De ondersteuning van het thuisfront was duidelijk aanwezig.

Kukkiwon was mooi gerenoveerd. Nieuwe matten, en decoratie op de muren. Dit was gebeurd naar aanleiding van de Hamadang in december 2010.

Op woendag 9 maart de dag voor het examen konden we in Kukkiwon zelf trainen in de hal. Zoals altijd geeft dit een gevoel van thuiskomen. De motivatie was hoog en grootmeester Lee Chong Kwan en enkele van zijn collega’s kwamen een kijkje nemen. Nog enkele extra tips werden gegeven voor het examen.

10 maart de grote dag breekt aan. Na een wachttijd van 9 ½ jaar zou Louis Michez vandaag zijn grote doel proberen te bereiken. Er waren 4 deelnemers uit het buitenland. 2 deelnemers van Duitsland respectievelijk voor 3e en 6e Dan. 1 deelnemer uit Canada voor 9e Dan en dan Louis Michez voor 8e Dan. Park Soo Nam was daar ook aanwezig ter ondersteuning van de Duitse kandidaten.

8e en 9e Dan werd gelijktijdig afgenomen. Louis was heel ontspannen, wat ook een belangrijke tip was van Lee Chong Kwan, en liep poomsae Hansoo en Cheong Kwon op een dynamische en correcte manier. Dit was uitermate belangrijk.

Alle deelnemende kandidaten slaagde in hun examen en werden gefeliciteerd door de jury en Lee Chong Kwan.De kandidaten voor 8e en 9e Dan hadden nog een aangenaam interview met de vice-president van de Kukkiwon. Zij kregen tot slot leuke cadeautjes en felicitaties.

De spanning viel weg en nu snel snel alle supporters op de hoogte brengen want die zaten op dat ogenblik nog allemaal in dromenland.

Het laatste weekend was het een bezigheid van jewelste in Kukkiwon. Plaatselijke examen voor zwarte gordel vonden er plaats. Honderden kinderen legde op zaterdag en zondag hun eerste dan af. Dat was pas een fantastisch evenement. We genoten er met volle teugen van het enthousiasme, de sportiviteit en de inzet. Eindelijk de essentie van onze prachtige sport kwam aan bod. Het was een feest voor zowel de examenkandidaten als de ouders.

Zondag 13 maart, de datum zegt eigenlijk genoeg, terugkeer naar België. Dit liep volledig mis. KLM annuleerde zijn vlucht en stuurde ons via Beijing over Frankfurt terug naar België. Reeds een retard van 12.00 uur. Uiteindelijk werd dit een retard van 24.00 uur. De incheck in Seoul had een fout gemaakt. Resultaat we konden niet mee in Beijing en kregen nieuwe tikets voor een vlucht van 12.00 uur later. Onze bagage geraakte bovendien ook nog eens zoek. Uiteindelijk met één volle dag vertraging aankomst in Brussel. De bagage volgde dan nog eens een dagje later. Eind goed al goed.

Op 15 maart volgende dan de viering in de club. Vera Moens had een demo in elkaar gestoken, de burgemeester, schepen van sport en voorzitter van de sportraad van Wommelgem waren aanwezig. De grote verrassing was dat Willy Devis zijn trainer van het eerste uur (juli 1976) er ook bij was samen met 3 collega’s waarmee Louis in de 70er jaren trainde, vele oud-leden kwamen spontaan meevieren. Het werd een grandioos feest met een glaasje en taart achteraf.

Wij zijn trots op onze trainer, zijn 1ste doel voor dit jaar is bereikt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb