Taekwondo-club-chung-gun-vzw.jouwweb.nl
Home » achtergrond info club chung gun

Info

Taekwondo club Chung Gun vzwv bestaat reeds meer dan 40 jaar en staat onder de deskundige leiding van Michez Louis die in maart 2011 in Korea slaagde voor zijn 8e Dan. Hiermee is hij de eerste in België geboren taekwondoka die deze graad behaald. 

Michez Louis is veelvoudig medaillewinnaar op zowel sparrings- als poomsaewedstrijden en de trainer van de  Europese kampioene poomsae Vera Moens, die in mei 2011 Europees goud behaalde te Genova in de masterklasse en brons behaalde op het wereldkampioenschap poomsae te Vladivostok dat plaatsvond in juli 2011. Zij behaalde als eerste Europese de 8e Dan in Seoul.

Hij wordt als lesgever bijgestaan door Moens Vera en Rampaert Jessie. 

Taekwondo is een levendige Koreaanse verdedigings- en gevechtssport en kent maar liefst 12 trappen.

Iedereen kan, ongeacht de leeftijd, op elk tijdstip van het jaar starten met het beoefenen van Taekwondo.

De trainingen verbeteren opmerkelijk de conditie, de lenigheid, het evenwicht en de coördinatie. Reflexen worden aangescherpt en het vertrouwen in eigen kunnen neemt toe.

Iedereen vanaf 7 jaar is welkom, er is geen leeftijdslimiet.

Men kan deze sport zowel op een recreatieve manier beoefenen als met het doel deel te nemen aan competities.

Taekwondo kent zoals alle andere vechtsporten een gordelsysteem waarbij men met witte gordel start achtereenvolgens kan men dan examen afleggen voor wit-geel, geel, geel-groen, groen, groen-blauw, blauw, blauw-rood, rood, rood-zwart en dan de ultieme beloning de zwarte gordel (Dangraad). Ook in de Dangraden kan men verder promoveren.   

Taekwondo omvat verschillende onderdelen:

1) het sparren. Hierdoor probeert men punten te scoren tegen een tegenstander onder het waakzame oog van een scheidsrechter. Elke deelnemer aan dergelijke wedstrijden draagt verplicht het nodige beschermmateriaal. Dit onderdeel van taekwondo is Olympisch erkend en kan je ook volgen tijdens de Olympische spelen.

2) poomsae of schijngevechten. Hierbij is concentratie, evenwicht, kracht en behendigheid heel belangrijk. Men voert een opeenvolging van bewegingen en trappen uit tegen een denkbeeldige tegenstander. In deze discipline bestaan  zowel Europese als Wereldkampioenschappen.

3) zelfverdediging. Door het gebruik van allerhande hand en voettechnieken leert men zich te verdedigen tegen ongewenst aanvallen.

4) breektesten. Is het breken van allerhande materialen zoals dakpannen, hout, stenen. Concentratie en correct uitgevoerde technieken zijn hier uiterst belangrijk om geen kwetsuren op te lopen. Word vooral in demonstraties getoond.

 

           

Maak een Gratis Website met JouwWeb