Taekwondo-club-chung-gun-vzw

Info

Taekwondo club Chung Gun vzwv bestaat reeds 48  jaar en staat onder de deskundige leiding van Michez Louis die op 15 juni 2022 zijn examen aflegde voor 9e dan in Kukkiwon, het trainingscentrum in Korea (Seoul). De hoogste graad die men kan behalen in deze sport.

Michez Louis is veelvoudig medaillewinnaar op zowel sparrings- als poomsaewedstrijden en de trainer van de  Europese kampioene poomsae Vera Moens europees goud behaalde te Genova in de masterklasse en brons behaalde op het wereldkampioenschap poomsae te Vladivostok. 
Op het wereldkampioenschap te Goyang (Korea) in april 2022 behaalde ze de zilveren medaille in de klasse 60-65 jaar. Zij mag zich nu vice-wereldkampioene noemen in deze klasse. In december 2022 werd ze wereldkampioen in deze discipline bij de challenge wedstrijden tussen de beste taekwondokas in de wereld.
Zij behaalde als eerste Europese de 8e Dan in Seoul.

Michez Louis wordt als lesgever bijgestaan door Moens Vera en Rampaert Jessie. 

Taekwondo is een levendige Koreaanse verdedigings- en gevechtssport en kent maar liefst 12 trappen.

Iedereen kan, ongeacht de leeftijd, op elk tijdstip van het jaar starten met het beoefenen van Taekwondo.

De trainingen verbeteren opmerkelijk de conditie, de lenigheid, het evenwicht en de coördinatie. Reflexen worden aangescherpt en het vertrouwen in eigen kunnen neemt toe.

Iedereen vanaf 6 jaar is welkom, er is geen leeftijdslimiet.

Men kan deze sport zowel op een recreatieve manier beoefenen als met het doel deel te nemen aan competities.

Taekwondo kent zoals alle andere vechtsporten een gordelsysteem waarbij men met witte gordel start achtereenvolgens kan men dan examen afleggen voor wit-geel, geel, geel-groen, groen, groen-blauw, blauw, blauw-rood, rood, rood-zwart en dan de ultieme beloning de zwarte gordel (Dangraad). Ook in de Dangraden kan men verder promoveren.   

Taekwondo omvat verschillende onderdelen:

1) het sparren. Hierdoor probeert men punten te scoren tegen een tegenstander onder het waakzame oog van een scheidsrechter. Elke deelnemer aan dergelijke wedstrijden draagt verplicht het nodige beschermmateriaal. Dit onderdeel van taekwondo is Olympisch erkend en kan je ook volgen tijdens de Olympische spelen.

2) poomsae of schijngevechten. Hierbij is concentratie, evenwicht, kracht en behendigheid heel belangrijk. Men voert een opeenvolging van bewegingen en trappen uit tegen een denkbeeldige tegenstander. In deze discipline bestaan  zowel Europese als Wereldkampioenschappen.

3) zelfverdediging. Door het gebruik van allerhande hand en voettechnieken leert men zich te verdedigen tegen ongewenst aanvallen.

4) breektesten. Is het breken van allerhande materialen zoals dakpannen, hout, stenen. Concentratie en correct uitgevoerde technieken zijn hier uiterst belangrijk om geen kwetsuren op te lopen. Word vooral in demonstraties getoond.

 

           

Maak jouw eigen website met JouwWeb