Taekwondo-club-chung-gun-vzw

Hoofdtrainer Louis Michez legde zijn  examen af voor 9e Dan in juni 2022. Sinds 01/09/2022 is hij een trotse 9e dan-houder. De hoogste graad in deze sport. Een life time achievement.

 

Op woensdag 15 juni 2022 was het eindelijk zover. Na een lange covidperiode waardoor het examen 2 jaar werd uitgesteld kon het eindelijk plaatsvinden. Voor het allerlaatste examen en dus de hoogste graad nl. 9e dan dient men eveneens naar Kukkiwon af te reizen. Het is het trainingscentrum in Seoul waar iedereen die voor 8e of 9e dan examen wenst af te leggen naartoe moet reizen. Op zondag 5 juni was het grote moment aangebroken. Gepakt en gezakt stond Louis Michez en Vera Moens klaar om te vertrekken naar Seoul. Op 15 juni zou hij immers examen afleggen voor 9e Dan. Gezien het tijdsverschil van 7 uur en de covidtesten was het raadzaam enkele dagen vooraf reeds aanwezig te zijn. Maandag  13 juni aanmelding te Kukkiwon, afgifte van de thesis en richtlijnen voor de trainingen en het examen. De trainingen werden gehouden op woensdag 15 juni van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur. Het examen volgde hierop. Grootmeester Il Pil Kang was de lesgever voor de kandidaten van 9 e dan. Er waren 5 kandidaten voor 9e dan en 7 voor 8ste dan. Heel wat interessante tips werden aangereikt. Na de extra training was Louis enorm gemotiveerd voor het afleggen van het examen. We wisten dat heel wat duimen in België en buurlanden recht omhoog stonden. De ondersteuning van het thuisfront was duidelijk aanwezig.

Kukkiwon wordt op het ogenblik gerenoveerd. Aan de buitenzijde was al heel wat aangepast. Het interieur zal in het komende jaar vernieuwd worden.

Op maandag 13 juni 2 dagen voor het examen konden we in Kukkiwon zelf trainen in de hal. Zoals altijd geeft dit een gevoel van thuiskomen. De motivatie was hoog en verschillende grootmeesters kwamen een kijkje nemen. Nog enkele extra tips werden gegeven voor het examen.

15 juni de grote dag breekt aan. Na een wachttijd van 11 1/2jaar zou Louis Michez zijn grote doel proberen te bereiken. Er waren 5 deelnemers voor 9e dan uit het buitenland. Hij kwam als 2e deelnemer aan de beurt. Hij moest poomsae jitae en ilyo lopen.

8e en 9e Dan werd gelijktijdig afgenomen. Louis was heel ontspannen en liep poomsae jitae en Ilyo op een dynamische en correcte manier. Dit was uitermate belangrijk.

De spanning viel weg en nu snel snel alle supporters op de hoogte brengen want die zaten op dat ogenblik nog allemaal in dromenland.

Op donderdag 23 juni volgende dan de viering in de club. De clubleden hadden een spetterende demo in elkaar gestoken en werd met volle enthousiasme gegeven. Vele leuke cadeautjes volgden. 

Op 1 september ontvingen we het officieel bericht dat Sabonim Louis geslaagd was voor het examen van 9e dan. 
In november kregen we de uitnodiging om naar Kukkiwon te komen voor de officiële viering en de uitreiking van het diploma en dit in de originele Koreaanse outfit. Op 8 december 2022 was dan de ultieme uitreiking. Er waren 12 geslaagden aanwezig voor de viering.

Het werd een hele belevenis met een speech van de de president van de Kukkiwon en dan de persoonlijke voorstelling van de geslaagden met speech en fotosessies. Prachtige banners maakten het plaatje compleet. 
De eerste 2 Belgen behaalde hun 9e dan.

 

Uitreiking 9e dan in traditionele kledij